Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки
Published on Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки (http://kdpu-nt.gov.ua)

Головна > Управління безпечністю та якістю борошняних кондитерських виробів з органічної сировини

Анотація
[1]
Детальна інформація
[1]

Номер роботи - M 12 ПОДАНА

Представлено Вищим навчальним закладом Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі".

Автори:
ТКАЧЕНКО Аліна Сергіївна - кандидат технічних наук, декан ВНЗ Укоопспілки "Полтавський університет економіки і торгівлі".

Автором визначено експортний потенціал України на світовому ринку органічних харчових продуктів. Проведено дослідження споживачів щодо визначення потреб у розширенні асортименту органічних харчових продуктів.

Досліджено показники якості та безпечності сировини для виробництва борошняних кондитерських виробів. Експериментально доведено доцільність застосування нетрадиційних олій у ліпідній основі борошняних кондитерських виробів.  Розроблено рецептури нових виробів з органічної сировини – тістечок, кексів та бісквітів, та здійснено товарознавчі дослідження нових виробів.

Визначено основні засади формування стратегії просування органічних харчових продуктів на світовому ринку. Розроблено рецептури борошняних кондитерських виробів на основі органічної сировини – кекси, бісквіти, тістечка; проведені товарознавчі дослідження розроблених зразків. Науково обґрунтовано концептуальні підходи до впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів  під час виробництва борошняних кондитерських виробів.

Розроблені борошняні кондитерські вироби впроваджено у виробничу  діяльність ряду операторів ринку харчових продуктів, "Методичні настанови з дотримання вимог законодавства України щодо безпечності харчових продуктів на виробничих підприємствах споживчої кооперації України" впроваджені у діяльність виробничих підприємств споживчої кооперації України та подані для реєстрації  у Міністерство охорони здоров’я України.

Кількість публікацій: 27, в т.ч. 2 монографії, 9 статей, 16 тез доповідей. Загальна кількість посилань на публікації автора/ h-індекс роботи, згідно бази даних Google Shcolar – 28/4 .


Назва (ім'я) Тип Розмір Файл
Реферат (Укр.) .pdf 397.13 КБ Завантаження [2]
Інформація про творчий внесок .pdf 233.27 КБ Завантаження [3]
Огляд цитування .pdf 130.82 КБ Завантаження [4]
Премії Президента, 2020
[5]

Навіґація

  • Головна
  • Фотогалерея
  • Для громадськості
  • Вхід

Головне меню

  • Про Комітет
  • Секретаріат
  • Статті
  • Контакти

Державні премії

  • Поточний розгляд
  • Положення про Державні премії
  • Лауреати
  • Архів розгляду робіт
  • Інформація для лауреатів
  • Укази Президента

Премії Президента

  • Поточний розгляд
  • Положення про Премії Президента
  • Лауреати
  • Архів розгляду робіт
  • Інформація для лауреатів
  • Укази Президента

Стипендії

  • Стипендії Президента України для молодих вчених
  • Стипендії кабінету міністрів україни для молодих вчених
  • Список стипендіатів
  • Розподіл стипендій КМУ
  • Нормативна база
© 2021 Комітет з Державних премій України в галузі науки і техніки вгору

URL джерела: http://kdpu-nt.gov.ua/uk/content/upravlinnya-bezpechnistyu-ta-yakistyu-boroshnyanyh-kondyterskyh-vyrobiv-z-organichnoyi

Посилання
[1] http://kdpu-nt.gov.ua/uk/javascript%3Avoid%280%29
[2] http://kdpu-nt.gov.ua/sites/default/files/work_files/referat_roboty_tkachenko.pdf
[3] http://kdpu-nt.gov.ua/sites/default/files/work_files/dovidka_1.pdf
[4] http://kdpu-nt.gov.ua/sites/default/files/work_files/cytuvannya_tkachenko_1-konvertyrovan.pdf
[5] http://kdpu-nt.gov.ua/uk/works-cards/68,145