Ви є тут

Стратегія відбудови інфраструктури України


Номер роботи - M 36 ПОДАНА

Представлено Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Автори:
ВОВК Ольга Миколаївна – доктор економічних наук, професор, професор кафедри Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Робота присвячена вирішенню наукової проблематики стратегізації відбудови економічних систем інфраструктурної сфери України в умовах воєнного та повоєнного відновлення економіки України.

Автором обґрунтовано концептуальні положення інноваційно-когнітивної парадигми модернізації економічних систем, методичне забезпечення для формування системи стратегічних векторів реалізації потенціалу, методичний базис застосування інноваційних технологій та системи імперативів модернізації підприємств інфраструктурної сфери, що враховує принципи та закономірності кризових викликів, а також методичний інструментарій стратегізації відбудови підприємств інфраструктурної сфери й оцінювання її результатів за профілем освоєності модернізаційних технологій інтелектуалізації і цифровізації, конкурентоспроможності й економічної ефективності;

Удосконалено наукові підходи до формалізації механізму стратегізації, що базується на просторово-ресурсній стійкості модернізаційного потенціалу, суб’єктно-об’єктних комунікаціях та орієнтованості на застосування інноваційно-когнітивної парадигми розвитку до обґрунтування інформаційно-інтелектуалізованої трансформації структури підприємств, а також методичному інструментарії вибору стратегій відновлення підприємств.

Отримані економічні показники щодо просторового розвитку, інноваційної активності та рівня накопичення модернізаційного потенціалу за авторським методичним інструментарієм розкривають детермінанти активізації векторів модернізації, а також дозволяють обґрунтувати проєктну результативність реалізації стратегій відбудови підприємств інфраструктурної сфери.

 

Загальна кількість посилань на публікації автора/h-індекс за останні 5 років

ВОВК Ольга: Web of Science – 86/3, Scopus – 49/3, Google Scholar – 721/16

 

Кількість публікацій: одноосібна монографія, 4 колективні монографії ( у т.ч. 1 – видана у зарубіжному виданні), 2 підручники, 9 статей в журналах, включених до категорії «А» (у т.ч. 8 – у зарубіжних виданнях) та 28 статей у журналах включених до категорії «Б», 12 тез доповідей. Загальна кількість посилань на публікації автора/h-індекс за роботою згідно баз даних складає відповідно: Web of Science - 86/3, Scopus - 49/3, Google Scholar - 721/16 Отримано 3 свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір

Коментарі