Ви є тут

Нові поліфункціональні каталізатори процесів одержання і використання «зеленого» водню для новітньої енергетики і сучасного хімічного виробництва


Номер роботи - M 31 ПОДАНА

Представлено Інститутом фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського Національної академії наук України.

Автори:
1. ПАРІЙСЬКА Олена Олександрівна – кандидат хімічних наук, науковий співробітник Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України;
2. МАЗУР Денис Олегович – провідний інженер Інституту фізичної хімії ім. Л.В. Писаржевського НАН України.

Авторами представлено результати дослідження будови нових композитів наночастинок перехідних металів та їх сполук з вуглецевими матеріалами (графен і оксид графену, чистий та допований вуглець) та їх електрокаталітичних властивостей в процесах виділення водню, а також каталітичних властивостей в процесах гідрування ненасичених органічних сполук воднем, амінування ароматичних альдегідів амінами в присутності водню з одержанням цінних продуктів.

 Розроблені електрокаталізатори відрізняються від відомих аналогів більш високою ефективністю та можуть бути використані як для одержання "зеленого" водню, так і для формування катодних та анодних матеріалів паливних комірок. Одержані каталізатори гідрування органічних сполук можуть знайти використання на заміну аналогів, що містять платинові метали.

Світовий рівень одержаних результатів підтверджується науковим рейтингом журналів, в яких вони опубліковані.

 

Загальна кількість посилань на публікації авторів/h-індекс за останні 5 років

ПАРІЙСЬКА Олена: Web of Science 43/6, Scopus 46/7, Google Scholar 120/7

МАЗУР Денис: Web of Science 29/4, Scopus 29/5, Google Scholar 48/5

Кількість публікацій: 15 статей в журналах, включених до категорії "А" (у т.ч. 13 у зарубіжних виданнях), 2 статті у журналах, включених до категорії "Б", 25 тез доповідей. Загальна кількість посилань на публікації авторів/h-індекс за роботою згідно з базами даних складає відповідно: Web of Science 42/5, Scopus 46/5, Google Scholar 63/6. Отримано 5 патентів на винахід України.

Коментарі