Ви є тут

Відбулася офіційна церемонія вручення нагород лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2017 року

Відбулася офіційна церемонія вручення нагород лауреатам Державної премії України в галузі науки і техніки 2017 року за участі голови Комітету, президента НАН України Бориса Євгеновича Патона та Міністра освіти і науки України Лілії Михайлівни Гриневич

Відкрив церемонію голова Комітету, президент Національної академії наук України Борис Євгенович ПАТОН.

"Церемонію вручення завжди відрізняє особлива, урочиста атмосфера. Бо тут ми вшановуємо видатних громадян України, які своєю працею, талантом підносять рідну країну. Кожному поколінню потрібні люди, здатні надихати, задавати орієнтири.

 Сьогодні вони тут, в цьому залі.

 Державна премія України в галузі науки і техніки існує вже майже півстоліття. Протягом цього часу було розглянуто понад  3 тисячі  300 робіт, а отримали премію понад 850 робіт. Наукові колективи, що готували ці роботи, це люди – дослідники, медики, інженери та конструктори, які є  найкращими у своїй справі. І сьогодні ще 14 колективів приєдналися до цієї когорти обраних.

Державна премія витримала випробування часом і утвердилась як справді найвища нагорода у науковій сфері.

Ще раз дякую всім  Вам за чесне, відповідальне, небайдуже ставлення до своєї справи", – сказав Борис Патон.

З словами привітання виступила  Лілія Михайлівна Гриневич .

"Тут немає випадкових людей. З 40 поданих робіт лише 14 були удостоєні премії. Аби відібрати цих 14 робіт було організовано і проведено  понад 100 наукових і науково-технічних експертиз. Серед переможців присутні представники як університетської науки, так і академій, тут представлений широкий спектр тем – від медичних до теми, наприклад, ресурсоощадності виробництва текстилю, одягу", – зазначила Міністр під час виступу.

 

Поділитися: